Здравето на вените – въпрос на профилактика, а не присъда

Здравето на вените – въпрос на профилактика, а не присъда
от юни 16, 2023 0 Коментар

Здравето на вените – въпрос на профилактика, а не присъда

Може би не сте се замисляли, но знаете ли, че здравето на вените може да е въпрос на генетика? Смята се, че при повече от половината всички случаи има фамилна анамнеза за майка, баща или баба, дядо с венозно заболяване.  Ако вашата майка и баба страда от разширени вени, има шанс и вие да се сблъскате с този проблем…Или не съвсем.

Истината е, че с напредването на възрастта и някои лоши навици, при много хора се наблюдава лошо кръвообращение, което води до риск от развитие на заболявания като разширени вени, паяжини, хронична венозна недостатъчност, язви с венозен застой, посттромботични язви, синдром на неспокойните крака... Здравите вени са от решаващо значение не само за живот без болка и движение, но и за цялостната кондиция на тялото.

Освен това здравето на вените може да бъде повлияно от редица други състояния като затлъстяване, сърдечни заболявания или диабет.  Затова, колкото по-рано вземем мерки срещу вредните навици, толкова по-добре. Нека прегледаме седем начина за укрепване на вените по естествен начин и  пътища за цялостно подобряване на здравето им.

И така, как да подобрите здравето на вените си?

Останете активни.

Седенето в една и съща позиция за дълго време оказва влияние върху вените и може да причини проблеми в дългосрочен план. Сред най-засегнатите професии са тези, свързани с продължително, статично натоварване на долни крайници - стоене или седене. Освен това е доказано, че при честотата и прогресията на заболяването е по-голяма.

Хидратация.

Когато пиете много вода. Така кръвта е по-разредена и тече по-леко. При дехидратация, кръвта се сгъстява, а това може да влоши проблемите с вените и да доведе до подуване, болка….

Хранете се здравословно.

Богатите на фибри храни подобряват нивата на холестерола, предотвратяват натрупването на плака и съсирването. Важно е пълнозърнестите храни, плодовете и зеленчуците трябва да бъдат част от вашата диета. Наред с това зелените зеленчуци ще ви хидратират и ще засилят циркулацията. Не забравяйте да добавите и мазна риба, която е добър източник на омега-3, които помагат за изграждането на здрави вени. Ако не обичате риба или не си набавяте достатъчно количество омега, взимайте ги под формата на хранителна добавка.

 

Не пушете или намалете пушенето.

Пушенето е вредно за сърдечно-съдовата система. То сгъстява кръвта и може да причини натрупване на плаки в артериите. Ако сте пушач рискът от усложнения с вените е по-голям. За щастие, след като спрете да пушите, вените ви ще възвърнат нормалната си функция и цялото тяло ще усети ползите.

Носете компресивни чорапи.

Ако сте податливи на венозна недостатъчност, независимо дали поради генетични предразположения, бременност, хронични заболявания, затлъстяване или сърдечни заболявания, или навици на работа/начин на живот, тогава носете компресионни чорапи. Те помагат за свиване на мускулите около вените, за да помогнат на кръвта да се придвижи обратно нагоре към сърцето. Също така би било добра идея да повдигате краката си няколко пъти на ден (по-високо от нивото на бедрата), за да подобрите кръвообращението.

 Взимайте витамини и добавки

На теория, следвайки здравословна диета, всички трябва да получаваме достатъчно основни хранителни вещества. С напредване на възрастта обаче телата ни не могат да обработват и абсорбират витамини и други хранителни вещества. Експертите препоръчват ежедневен прием на мултивитамини.

Kато средство за поддържане функционалното състояние на кръвоносната система, е препоръчително да взимате и добавка с конски кестен като билковия препарат КОНСКИ КЕСТЕН за Разширени Вени. Той е на основата на листа от див кестен и червено грозде, обогатен с витамини от група В и витамин С, които подобряват венозното кръвообращение и предотвратяват тромбоза. Добавката е под формата на капсули с най-високо качество – сертифицирани по GMP (Добра производствена практика).

Биологично активна хранителна добавка подобрява венозното кръвообращение и предотвратява тромбоза. Като източник на флавоноиди, проантоцианидини, есцин и витамини от група В, тя се препоръчва се като средство за поддържане на функционалното състояние на кръвоносната система.

Добавката е препоръчвана за предотвратяване на хиперагрегация на тромбоцитите и образуването на опасни кръвни съсиреци в кръвоносните съдове. Подходяща е за профилактика на сърдечно-съдови заболявания, както и за поддържане на здрава кръвоносна система. Витамин С например подобрява кръвообращението. Витамин D подобрява кръвното налягане.

Заедно с това включете и Крем за вени на VIVASAN. Той е произведен по швейцарска рецепта, на базата на екстракт от див кестен и лозови листа и има доказано ефективно и бързо въздействие при умора и тежест в краката, разширени вени и проблеми с кръвообращението.

Кремът е много икономичен. Грахово зърно се разтрива върху влажна кожа, за да усетите ефекта след първите прилагания. Експерти препоръчват да редувате Крем за вени с Крем Календула VIVASAN като част от протокол за лечение.

 

Не забравяйте, вашите вени са неразделна част от вашето здраве, но повечето хора не мислят за тях, докато не се появи по-сериозен проблем. Ето защо, обърнете внимание при първите признаци на оток, болка или необичайно изпъкване, зачервяване.

Оставете коментар