Какво да вземем за първа помощ когато пътуваме?

Какво да вземем за първа помощ когато пътуваме?
от юли 27, 2023 0 Коментар

Какво да вземем за първа помощ когато пътуваме?

Комплектът за първа помощ е важен елемент, който трябва да имате, когато пътувате, независимо дали е в страната или в чужбина.  

Факт е, че когато планираме ваканцията, почти никога не мислим, че ще ни се случи нещо лошо, но инциденти стават, и то когато най-малко го очакваме. Ето защо наличието на пълен комплект за първа помощ означава, че когато това се случи и сте под стрес, или изпаднали в паника – ще намерите всичко необходимо на едно място.

Вземете малка кутия или чанта с цип и я етикетирайте. Дръжте я на удобно за взимане място, за да е под ръка, когато се наложи.

Какво да сложите в комплекта за първа помощ?

В един добре зареден комплект за първа помощ има няколко  основни неща, включително лекарства, за всеки тип ситуация, която може да възникне.

Антибактериални кърпички
Кърпичките, които убиват микробите, могат да бъдат полезни както за почистване на ръце, когато се наложи да третирате рана, например, така и за почистване на инструменти – пинсета, ножица….

Дезинфектант за ръце
Преди да третирате порязвания или ожулвания, използвайте дезинфектант за ръце, който съдържа поне 60% алкохол.

Дезинфекциращ спрей
Ако сте в помещение с много хора или около вас не е много чисто, напръскайте въздуха или дреха, шал, кърпа със спрей Mama Mia. Това е композиция от 100% натурални етерични масла от лимонов евкалипт, полска мента, розмарин, карамфил, планински бор, сребърна ела, камфор, ментол и денатуриран спирт. Има ясно изразено антисептично, дезинфектиращо, освежаващо действие и може да се използва за дезинфекция и пречистване на въздуха, като натурален дезинфектант.

Крем за спешен случай

Обезателно сложете в аптечката за бърза помощ крем с многоспектърно действие, на който може да разчитате във всяка ситуация. Крем Календула е едно малко чудо в тубичка. Произведен по швейцарска рецепта, на базата на екстракт от невен, масло от сладък бадем, пчелен восък, витамин Е, алантоин, бизаболол, омекотяващи и овлажняващи добавки, той има  ефективно и бързо въздействие при травми с подутини, синини, драскотини. Идеален е за третиране на следоперативни шевове и пресни белези, подходящ за суха и чувствителна кожа.

 

Болкоуспокояващо

Парацетамол или ибупрофенът са първите, за които се сещаме при болка, но истината е, че вредят много на черния дроб.  Р.С. 28 ПЛЮС са болкоуспокояващи таблетки с екстракти от  моминска вратига, върба, дяволски нокът, витамин Е.

Те са ефикасни при ставни ревматични болки, шипове, невралгични, мускулни болки, мигрена, зъбобол, менструални болки, спортни травми и др.

Лепенки, марля, цитопласт
Всички те са задължителна част от аптечката при охлузвания, рани, ожулвания.

Пробиотик при стомашен дискомфорт

Никой не обича стомашният дискомфорт – разстройство, храносмилателни проблеми, киселини, диария. Затова е добре да имате под ръка ФЛОРАМАКС Пробиотик с Витамини. Само 1-2 капсули на ден помагат за възстановяване на нормалната флора на стомашно-чревния тракт; произвеждат млечна киселина, препятстват растежа на патогенни микроорганизми (причинители на дизентерия, коремен тиф, салмонелоза, патогенна чревна пръчица,  стрептококи, стафилококи и др.).

Средство срещу прилошаване
Дори и да не сте склонни към прилошаване, с няколко етерични масла под ръка, бързо ще се възстановите. Втрийте масло от мента, масло от фенел, семена на грейпфрут или лимон в областта на корема или вдишайте дълбоко от шишето за незабавен ефект.

Първа помощ при респираторни проблеми

Подсмърчането, кихането и кашлянето са неприятни, особено когато пътувате. Никой не е пощаден от неразположение, особено при смяна на климата, затова се подгответе. Затова сложете в аптечката Спрей за нос и гърло с етерични масла, балсам 33 билки и крем Мащерка. Всяко едно от тях е незаменим помощник за всякакви симптоми и дава бързо облекчение.

Защита от комари
Комарите не познават географски ширини, те атакуват навсякъде и могат да провалят почивката ни, дори да е на най-красивото място на света. Повечето репеленти съдържат доста вредни, а понякога и токсични вещества, затова е най-добре да заложите на натуралните решение. Ефикасно и изпитано средство е композицията от 100% чисти натурални етерични масла от лавандула, цитронела, карамфил, кедър – Go Away. Помага за отпъждане на комари и други насекоми и може да се използва спокойно и за деца от 3 годишна възраст.

Все пак имайте предвид, че всяко семейство е различно — което означава, че всеки комплект за първа помощ също ще бъде малко по-различен. Вашият трябва да отговаря на нуждите на вашето семейство. Така с малко планиране и добре заредена аптечка може да пътувате спокойно, знаейки, че сте готови да се справите с неравностите и натъртванията (и главоболието, стомашните болки и кихането) по пътя.

 

Оставете коментар