Красива кожа – здравето започва отвътре навън

Красива кожа – здравето започва отвътре навън
от ноември 07, 2023 0 Коментар

Красива кожа – здравето започва отвътре навън

Всеки иска блестяща кожа, която остава сияйна дори с напредване на възрастта. За да я предпазим от обичайните признаци на стареене, не са достатъчни само качествена козметика, редовно почистване и процедури. Защото зад здравия вид на кожата стоят множество фактори като лоша диета, стрес, замърсяване на околната среда, излагане на слънце без защита и други. Всеки един от тези фактори води до акне, тъмни петна, фини линии и кръгове под очите. И да, за много продукти се смята, че могат да помогнат, но повечето са на повърхностно ниво. Ако искате здрава кожа отвътре навън, трябва да мислите на по-дълбоко ниво .

Представете си, че строите къщи. Искате да създадете красив дом, на който да се радвате дълги години. Но вместо да търсите здрава почва, вие избирате да я построите върху купчина пясък. Дори екстериорът на дома ви да изглежда великолепен, основата е нестабилна. Без значение какво правите отвън, вие пренебрегвате основата на вашата красива къща. Което означава, че може да се разпадне всеки момент.

Сега нека помислим за кожата по същия начин: не можете да поддържате здрава кожа, ако пренебрегнете основата. Трябва да погледнете под повърхността, за да има дълготраен ефект.

Или казано с други думи – здравето на кожата започва отвътре-навън. Когато сте здрави отвътре, това си личи по кожата ви. Всяко малко нещо, с което живеем, има ефект върху телата ни. Нашата работа култура, среда, продуктите, които използваме, храната, сънят - всички те влияят на здравето на нашата кожа. Следователно, холистичният подход е правилният начин за постигане на страхотна кожа по естествен път.

Разбира се, не всичко може да се контролира, особено външните фактори на стрес и замърсители. Телата ни се сблъскват ежедневно с много невидими вредители, затова е време за детокс отвътре.

Един от най-добрите, лесни и ефективни начини за детокс е прием на артишок. Артишокът е богат на антиоксиданти, помага за пречистване на черния дроб и жлъчката, чудесен е при висок холестерол, има силно антибактериално действие. Не е необходимо да ядете обаче всеки ден артишок, за да се възползвате от всички тези негови качества. Защото Vivasan разработи една уникална напитка – Артишок Цинарин в силно концентрирана течна форма, която се усвоява изключително бързо и добре от организма. Това означава, че само с два приема на ден може да подпомогнете обменните процеси в тялото и да насърчите изхвърлянето на токсини.
Заедно с това може да включите и нанасяне на композиция I’m Strong на Vivasan. Сложете 3-4 капки върху 1 с.л базово масло и втрийте нежно в областта на корема. Това е специална патентована смес от няколко етерични масла, която е призната и се използва в няколко детокс центъра по света като средство за подпомагане изхвърлянето на шлаките от организма.

За да бъде ефектът от приема на артишок по-бърз, по – силен и видим, заедно с това трябва да следвате и хранителен режим.

  • Пийте много вода - приемът на поне 2,5 литра вода всеки ден помага за очистване на токсини от организма ви, а това безспорно се отразява и на кожата на лицето ви.
  • Яжте влакнеста храна - фибрите почистват червата и същевременно подхранват храносмилателната система. Тъй като храносмилателният тракт е здрав, той поддържа здравословно прочистване и детоксикация. Обработените фибри се свързват с токсичните отпадъци в червата, подпомагайки елиминирането.
  •  Билкови чайове – доказано е, че те пречистват кръвта, като елиминират замърсяванията от черния дроб, бъбреците, белите дробове, червата и лимфната система, където токсините присъстват в големи количества. Може да включите чай от жасмин (ефективен ако имате мазна кожа); зелен чай: изключително мощен антиоксидант - за който е известно, че подмладява умиращите кожни клетки. Освен това лекува увредената от ултравиолетовите лъчи кожа отвътре. Зеленият чай е особено полезен за хора с чувствителна кожа. Ако не харесвате вкуса му, вземете Зелен чай на таблетки – вкусна и много по-ефективна формула.  Чай от мента забавя производството на себум и подобрява хормоналния дисбаланс. Той също така насърчава регенерацията на нови клетки чрез елиминиране на мъртвите кожни клетки. Чай Ройбос е също с високи нива на антиоксиданти, алфа-хидрокси киселини и цинк, обръщат загубата на мазнини под кожата и предпазват кожата от вредни радикали.
  • Здравословна храна и противовъзпалителна диета. По време на детокс режима, опитайте да следвате режим без преработени храни, млечни продукти, месо, глутен, токсини и т.н. Заложете на ядки, семена, бобови храни, риба, зеленчуци (особено зеленолистни). Започнете с 3-дневна седмична детоксикираща диета, а след това се опитайте да я увеличите.
  • СПА поне веднъж месечно – масаж с етерични масла, сауна с етерични масла отпускат напрегнатите мускули и ви зареждат с енергия,  помагат за подобряване на кръвообращението в тялото ви. Само веднъж месечно с подобна процедура ще подарите на тялото и душата си чудесно изживяване.
  •  Консумирайте храни, богати на пробиотици  - ферментиралите храни са изключително полезни за червата, тъй като помагат на добрите бактерии да се борят с възпалението. Хапвайте кисело мляко, кимчи, мисо, кисело зеле, кисели краставички и т.н. - те са с естествено високо съдържание на храносмилателни ензими, които подпомагат храносмилането, като помагат за разграждането на съставните хранителни вещества, за да бъдат усвоени от нашето тяло


Бъдете активни  - сега, когато повечето от нашите работни места включват седене пред лаптопа през повечето време, движението остава на заден план. Най-малкото, което можем да направим, е да следваме някакъв вид физическа активност - ходене, изкачване по стълбите, ходене до магазина пеша, а когато може и спорт според вашите предпочитания и интереси.

Минимализъм на кожата

Докато се опитвате да пренастроите тялото си отвътре, дайте почивка на кожата си и отвън. Опитайте скинимализъм (skin+minimalism). Няма нужда да слагате цялата гама продукти от един козметичен магазин върху лицето си, за да имате сияен и свеж вид.

Започнете с редовно почистване с качествен продукт, като пяната Вива Дерм Мед. Тя е подходяща и за най-чувствителната кожа и ефективно премахва всякакъв вид замърсяване.

 

След това нанесете серум – Bio for Skin на Vivasan прави буквално чудеса с кожата ви, а ефектът от него е видим само след 24 часа.

След това заложете на качествени кремове. Инвестирайте в чисти продукти, разработени от сертифицирани производители и с доказано качество. И тъй като когато говорим за качество, първата асоциация е Швейцария, препоръчваме серия Derma Sciеnce и Viva Beauty – изключително класна бяла козметика, разработена от най-добрите дерматолози. Това не е козметика, която ще намерите в близката аптека или дрогерия, всеки един продукт е създаден за специфична грижа и с внимание към всяка молекула.

 

Здравата кожа не трябва да е химера. Когато сте здрави отвътре, ще проличи и във всяка ваша клетка! 

Оставете коментар