Rosedew – когато българската роза срещне швейцарското качество

Rosedew – когато българската роза срещне швейцарското качество
от август 08, 2021 0 Коментар

Rosedew – когато българската роза срещне швейцарското качество

Aроматът на роза е любим на много дами и в това няма нищо чудно. Розата е най-българското цвете и е нещо повече от красива гама от ароматни венчелистчета. А що се отнася до розовото масло – българското е едно от най-скъпите и търсени на международния пазар парфюмни етерични масла.

Ето и един интересен факт – за създаването на 1 кг. масло са нужни близо 3000 кг. рози, а в мускалче от 1 гр. има 1000 цвята роза.

Затова не е случайно, че наричат розовото масло „Царицата на маслата“. То има силен релаксиращ ефект върху много хора и помага при симптоми на тревожност и стрес. Освен това розовото масло се смята и за афродизиак, а проучвания сочат, че вдишването на аромата води до освобождаването на допамин в мозъка, мотиватор, който стимулира сексуалното желание и облекчава симптомите на депресия.

Има толкова много причини да се влюбите в аромата на роза. Сега ще ви разкрием няколко от тях, а след това ще покажем и как да го включите в ежедневието си.

Има два основни вида рози, които се ценят в козметичната индустрия: Rosa damascena и Rosa centifolia. Първите са по-търсеният сорт, защото са по-ароматни.

Розовото етерично масло се състои от стотици компоненти като цитронелол, цитрал, карвон, цитронелилацетат, евгенол, етанол, фарнезол, стеарпотен, метил евгенол, нерол, нонанол, нонанал, фенилацеталдехид, фенилметилацетат и фенил гераниол, но стига толкова сложни термини. Нека видим какви са

ползите от етерично масло от роза

Помага при безпокойството

Розовото масло помага за повишаване на самочувствието, увереността и умствената сила, като същевременно ефективно се бори с  тревожността. Проучване от 2009 г., проведено в Тайландски университет, предполага, че розовото масло има релаксиращ ефект върху хора със стрес и депресия.

В грижата за кожата

Етеричното масло от роза е чудесен продукт, който може да включите в състояния на псориазис и атопичен дерматит, при белези, стрии. Това се дължи на антиоксидантната активност на етеричното масло от роза, което стимулира оздравителните процеси на кожата.

За успокояване на възпалението

Смята се, че етеричното масло от роза може да бъде в помощ при възпаление, причинено от микробна инфекция и поглъщане на отровни материали, тъй като има антиноцицептивни свойства.

Може да лекува рани

Древноперсийската медицина използвала розово масло за лечение на рани, тъй като има антиинфекциозни свойства.

При спазми

Етеричното масло от роза ефективно облекчава спазмите в дихателната система и червата, както и мускулните спазми в различни крайници. Той също така помага за лечение на конвулсии, мускулни издърпвания, менструални болки.

Афродизиак

Както вече стана ясно маслото от роза е силен афродизиак. Смята се, че ароматът може да възбуди и да засили либидото, да намали симптомите на сексуална и еректилна дисфункция, фригидност и асексуалност.

Може да елиминира бактериите

Розовото масло е добър бактерицид. Може да се използва при лечение на коремен тиф, диария , холера, хранително отравяне и други заболявания, причинени от бактерии. Освен това може да лекува вътрешни бактериални инфекции като тези в дебелото черво, стомаха, червата и пикочните пътища, както и външни инфекции по кожата, ушите, очите.

Факт е, че истинското и чисто розово масло е скъпо и не всеки може да си позволи да го включи в ежедневието си. За сметка на това обаче може почерпим от неговата сила и свойства, чрез натурални козметични продукти.

Възползвайки се от безбройните предимства на това уникално мало и вплитайки швейцарско качество и перфекционизъм, световноизвестният създател на аромати Майкъл Фьорстер създаде серия Rosedew специално за VIVASAN.

Серията предлага нежна грижа и деликатна защита за най-взискателни и капризни дами, а продуктите са създадени чрез синергия от екстракт на нар и ценните натурални етерични масла, бадемово, жожоба, слънчогледово и маслото от ший.

Rosedew включва: изискан парфюм Rosedew, балсам за устни, ролков дезодорант roll-on, лосион за тяло, гел за душ и крем за ръце.

За да се възползвате от ползите на този уникален аромат, започнете деня си с гел за душ Rosedew. Той почиства и освежава, успокоява и хидратира кожата, защитава от вредните въздействия на околната среда и действа като естествен тоник.

Съдържа екстракт от нар, който е в помощ с контрола на стареенето, алантоин – известен с а омекотяващо, овлажняващо и успокояващо действие върху кожата и пантенол, който действа успокояващо при възпаления и кожни проблеми.

След него добавете и Rosedew овлажняващ лосион за тяло. Той съдържа масло от сладък бадем, богато на витамини A, B и E, екстракт от нар, слънчогледово семе, витамин Е.  Лосионът подхранва, омекотява и овлажнява кожата, предпазва я от дехидратиране и я защитава от вредните влияния на околната среда. И не на последно място - придава съблазнителен женски аромат.

Парфюмът Rosedew е изключително нежен и деликатен. Невероятно чувствен и женствен, с нотки на българска роза, жасмин, подсунка (известна още като билката на любовта), с изисканото си и елегантно ухание ще изпълва сетивата с нежност и романтика. Дървесните нотки от „кашмир“ , глог и мускус създават усещане за мекота и кадифе, изящно обгръщайки с топлина и нежност, като благородния кашмир. Първото, което усещат хората когато влизате и последното, което изчезва, когато излизате, е този аромат. 

Начало на формуляра

Към серия Rosedew ще намерите още Део рол он, който предпазва от изпотяване и поява на неприятна миризма подмишниците, докато осигурява свежест през целия ден. Нежна и мека текстура съдържа сок от листа на алое, екстракт от нар и алантоин, лесно се нанася, защитава кожата от раздразнения и неприятна миризма през целия ден. Не запушва порите на кожата, не пречи на дишането и изпаряването на влага. Не предизвиква алергии и възпаления и е без парабени и солите на алуминий. 

Балсам за устни Rosedew овлажнява и регенерира кожата на устните, придава им нежен розов блясък и подчертава естествения обем, благодарение на маслото от ший, жожоба и пчелен восък. Защитава нежната кожа на устните от вятър, слънце и други външни фактори, предпазва от микропукнатини. Изискан и чувствен аромат ще остане с Вас през целия ден.


Кремът за ръце Rosedew Beautiful Hands гарантира нежна кожа и копринена мекота, благодарение на активните компоненти от нар, еделвайс, алантоин, маслата от сладък бадем и авокадо. Това е продукт, който всяка дама трябва да има, без значение на сезона.

 

Завладяваща, уникална и чувствена! Такава е всяка жена, която избере да носи със себе си частичка българска роза чрез Rosedew!

 

Оставете коментар