Защо нощният крем е важен за здравата и красива кожа

Защо нощният крем е  важен за здравата и красива кожа
от май 19, 2023 0 Коментар

Защо нощният крем е важен за здравата и красива кожа

Всеки е чувал израза „сън за красота“. И в това няма нищо случайно. Защото именно през нощта грижата за кожата е много важна, но с условието, че не пренебрегваме и правилните продукти за нея.

През деня прекарваме много време, изложени на слънце, студ, вятър и замърсяване, което прави кожата ни суха и раздразнена. И дори дневният крем да осигурява известна защита,  един добър нощен крем носи много повече ползи. Всеки продукт служи за уникална цел и съдържа различни съставки, които работят най-добре през определени часове от деня. И така, време е да спрете да използвате дневния крем през нощта!

Нощните кремове обикновено са с по-плътна консистенция от дневните и имат по-висока концентрация на съставки, които стимулират клетъчния обмен, хидратацията и циркулацията. Нощният крем не само успокоява и хидратира кожата след дълъг ден, но също така може да помогне за възстановяването й.

Повечето нощни кремове са на основата на ретинол или еквивалент, включват също  съставки като коензим Q10 и хиалуронова киселина. Основният механизъм на действие е подобряване на обновяването на епидермалните клетки. Плюс това, добрият нощен крем има свойството да стабилизира повторно кожната бариера, като насърчава хидратацията.

Дерматолозите препоръчват да нанасяте нощния крем след почистване на кожата (а не преди да легнете в леглото), за да сте сигурни, че съставките за грижа за кожата са се усвоили добре. Предполага се, че регенерацията на клетките е максимална между 22:00 и 2:00, така че нанасянето на нощен крем преди това е най-доброто време. След почистване, тонизиране и нанасяне на серум или есенция, затоплете малко количество от крема в дланите си и го масажирайте върху лицето с кръгови движения.

Ползи от използването на нощен крем

Хидратация за кожата

Дори когато спите през нощта, кожата се нуждае от постоянна хидратация. Ако живеете в сух климат, използвате климатик или не пиете достатъчно течности през деня, кожата ви е по-склонна към сухота и последващо увреждане. Нощният крем е плътен и хидратиращ, благодарение на вещества като хиалуронова киселина. Нощните кремове са предназначени да осигурят хидратация през нощта, като същевременно действат като овлажнител, като задържат влагата.

Предотвратява преждевременното стареене

Това най-вероятно е едно от предимствата на нощните кремове, за които повечето от нас не подозират! Както споменахме, кожата преминава в режим на обновяване и регенерация на клетките, докато спим. Нощният крем помага на кожата в този процес, като ускорява възстановяването на клетките. Нощните кремове също така стимулират образуването на колаген с вещества като ретинол и помагат за предотвратяване на ранни признаци на стареене като фини линии и бръчки.

Възстановява увредената кожа

Кожата ни е изложена на замърсители във въздуха и водата, както и на химикали в грима през деня. Дори когато сте на закрито, кожата ви все още е изложена на слънчевите лъчи. През зимата тя е подложена на сурови, сухи ветрове, които могат да я увредят. Затова през нощта, когато регенерацията на клетките е в своя пик, нощният крем е от съществено значение за възстановяване на увредената кожа.

Лекува кожни заболявания

Всеки от нас има различни кожни проблеми. Независимо дали имате хиперпигментация, акне, сухота, тъмни кръгове или раздразнена кожа, правилният и качествен нощен крем може да ви помогне.

Работи по-добре за възстановяването на кожата

Дори ако нанесете добър овлажнител през деня, той може да не се усвои напълно, тъй като кожата ви е изложена на мръсотия, прах и токсими. През нощта сте в уюта на вашия дом и далеч от прашна среда. Това означава, че кожата ви е чиста и готова правилните съставки да се абсорбират. Това е една от причините повечето кремове против стареене да са предназначени за нощно нанасяне.

Как изберете най-добрия нощен крем за вашия тип кожа?

Нощните кремове не са универсален продукт и въпреки че определянето на тип кожа може да бъде объркващо (защото понякога кожата преминава през фази), важно е да го вземете предвид, когато избирате своя продукт.

Нощните кремове на Vivasan са подходящи за всички типове кожа, затова бихме препоръчали да изберете вашия нощен крем въз основа на кожните проблеми, които искате да разрешите. Например бръчки, лифтинг и блясък.

Какви съставки трябва да съдържа един нощен крем?

Когато става въпрос за избор на нощен крем, трябва да имате предвид нуждите на вашата кожа и да потърсите съставки, които са най-подходящи за вашата кожа:

Ретинол

Помага за намаляване на признаците на стареене като фини линии, бръчки и тъмни петна. Освен това изсветлява кожата ви, за да подобри тена ви.

Допълнителен съвет: Ако имате чувствителна кожа, внимавайте да не използвате твърде много ретинол , тъй като може да предизвика дразнене. Можете да опитате да го използвате през ден или дори през 2 дни, така че кожата ви да свикне с него.

AHA и BHA

Алфа и бета-хидрокси киселините насърчават клетъчния цикъл и премахват мъртвите клетки от повърхността на кожата, като по този начин подобряват цялостния блясък на кожата. Те също така осигуряват нежно ексфолиране, което помага на нощния крем да проникне в по-дълбоките слоеве на кожата ви.

Допълнителен съвет: AHA са идеални за суха кожа, тъй като поддържат естествените овлажняващи способности на кожата. BHA са идеални за нормална до мазна кожа, склонна към акне, тъй като могат да помогнат за намаляване на черните точки. Подходящи са и за чувствителна кожа или кожа с розацея, тъй като имат противовъзпалителни и успокояващи свойства.


Хиалуронова киселина

Мощна хидратираща съставка, съществена в нощния крем, която абсорбира влагата в кожата и я заключва, „запълвайки“ фините линии и бръчки.

Допълнителен съвет: Нанесете крема, докато кожата ви е все още мокра за максимални резултати.

Керамиди

Липидите се намират естествено във външните слоеве на кожата и играят важна роля в защитната бариера на кожата. Те задържат влагата и предпазват кожата от токсините от околната среда.

Допълнителен съвет: Фактори като възраст и увреждане от слънцето могат да изчерпят естественото снабдяване на кожата с липиди, поради което керамидите стават все по-популярни в продуктите за грижа за кожата.

Натурални масла

Бадемово, арганово, кокосово масло, ший…всички те са защитават кожата от вредното действие на свободните радикали, способства за запазване на естествения хидролипиден слой на кожата, спомага за подмладяването й, успокояват и омекотяват, защитават от неблагоприятното въздействие на околната среда.

Кой е най-добрият нощен крем?

Крем за лице  Аргана

Крем за лице с натурално масло от аргана, бадемово масло, пчелен восък, витамин Е и провитамин B5 за ежедневна грижа при нормална, суха, повяхнала и чувствителна кожа. Успокоява и омекотява кожата, хидратира я в дълбочина и я защитава от сухота и раздразнения.

Крем за лице ДНK 24 часа

Кремът е на основата на ДНК, предназначен да предотврати и намали бръчките и ефекта на стареене на кожата. Продължително и интензивно хидратира кожата, повишава енергията и имунните й свойства;

Защитава от UV лъчите, помага за изглаждането на мрежата от малки бръчки и повишава еластичността.

Крем за нощна грижа | Вива Бюти

 Съдържа екстракт от кората на африканско дърво, екстракт от алпийски еделвайс, маслинови листа, листа от китайска камелия, масло от карите, Витамин Е, Матриксил 3000, Коензим Q10.

Подхранва, регенерира и интензивно хидратира кожата през нощта. Активизира имунната система на кожата и защитава нейните клетки от окислителния процес и осигурява пълноценна грижа за зрялата кожа през нощта.

Нощен крем с хиалурон DERMA SCIENCE

Нощен крем съдържащ 3-компонентен растителен хиалуронов комплекс с 3-ри степенно действие и иновативните съставки Lipex® Cellect Complex, Revidrat и Allontoin. Регенериращият и дълбоко овлажняващ нощен крем от растителен произход успокоява, овлажнява и дълбоко хидратира кожата, прави я мека и еластична. Комплексът осигурява нежна грижа и дълбока регенерация, за да получи вашата кожа необходимото ѝ добро подхранване и заряд от нова енергия по време на сън.

В иновативната серия DERMA SCIENCE HYALURON, са вложени специални дългогодишни разработки, на швейцарски учени и докторанти по микробиология от престижни швейцарски университети, а над 84 годишните опит и традиции на производителят „Milа D’Opitz“ AG са безусловен гарант за възможно най-високо световно качество и неповторими усещания. 

Нощен крем с ретинол DERMA SCIENCE

Високоефективен нощен крем с регенериращи свойства. С леката си текстура, подхранващият крем с ретинол прониква бързо и осигурява по-стегната и еластична кожа. Чистият витамин "А"(ретинол), не може да се съхранява дълго във въздуха. За да бъде съхранен е създадена специална технология за "опаковане" в малки транспортни сфери (таласфери). Нанасяйте върху предварително почистена кожа, вечер, преди лягане.

Оставете коментар