Защо е важно да се грижим за околоочния контур

Защо е важно да се грижим за околоочния контур
от декември 15, 2021 0 Коментар

Защо е важно да се грижим за околоочния контур

Очите са първото нещо, което виждаме, когато погледнем някого и са най-изявените черти на лицето. Но именно те са и онази част, която най-ясно издава умора, недоспиване, стрес – под формата на подпухналост и тъмни кръгове. Това е и първото място, около което се появяват фини бръчици.

Зоната около очите е с по-високо pH и има нужда от специални грижи. Околоочният контур е по-податлив на бръчки заради повишената подвижност на мускулите и се нуждае от хидратация, тъй като кожата там е по-тънка и по-деликатна. Тук има по-малко мастни жлези, затова при почистване е добре да избягвате продукти, които премахват голямо количество себум. Наред с това козметиката, която използвате - независимо дали е серум или крем, трябва да е разработена специално за тази област, с по-голямо съдържание на активни съставки.

Ако имате по-чувствителна кожа или носите контактни лещи, е по-добре да използвате кремове с по-лека текстура и продукти без аромат. Като цяло се стремете да избирате високотолерантни, хипоалергични и офталмологично тествани продукти, които са преминали дерматологични тестове и намаляват вероятността от дразнене.

Точно такъв е Околоочен Крем VivaDerm Med+ - регенериращ, разработен на основата на хипоалергенен комплекс за раздразнителна, чувствителна и свръхчувствителна кожа.

Околоочният крем съдържа екстракт от еделвайс, алантоин, пантенол, ацетил тетрапептид 40, хиалуронова киселина, фитосквален (маслинен).

Доказано е, че редовната му употреба засилва кожната бариера, успокоява раздразнения и възпаления, както и  усещането за опъване. Той подобрява здравината на кожата, хидратира и задържа влагата.  Освен, че има изглаждащ и стягащ ефект, той придава на кожата мекота и копринена нежност.

Като се вземат предвид всички тези особености, препоръчително е да започнете третирането и овлажняването на зоната около очите след 30-те години, за да остане тя хидратирана и да устои на факторите на стареене.

Както при серията за грижа за лицето Derma Sciense, кремът за околоочния контур на VIVASAN интензивно овлажнява кожата, като същевременно отговаря на всички специфични проблеми за грижа, които може да имате. Ако търсите резултати против стареене, изберете крем за околоочния контур DERMA SCIENCE.


Това е зaглаждащ, успокояващ крем, който подхранва, възстановява, хидратира и озарява нежната зона около очите. Висококонцентрираната комбинация от хиалуроновата киселина с различен молекулярен размер прониква до най-дълбоките слоеве на епидермиса. Matrixyl Synthe 6 запълва бръчките отвътре, а Repair-Complex заглажда дребните мимически бръчки тип пачи крак. Hydromide Blend защитава ДНК на кожните клетки, докато Liftonin Express дава мигновен ефект на стягане. 

 Крем за околоочен контур: Как да нанесете

Но първо да отговорим на въпроса - къде е зоната на околоочния контур? Очният контур е деликатната кожа около зоната около очите - над скулите и около орбиталната зона. Когато използвате околоочен крем, важно е да овлажните цялата област, както и само под очите.

Ето как:

Поставете малко количество околоочен крем (с големината на оризово зърно) върху горната част на ръката си. С безименния пръст вземете крема и внимателно нанесете продукта с кръгови движения в областта на околоочния контур, като натискате леко, докато кремът попие в кожата.

Повтаряйте всяка сутрин и вечер за мека, блестяща и супер подхранена кожа.

Съвети за грижа за околоочния контур

-Изберете своя крем за околоочен контур въз основа на вашите нужди и възраст

- Никога не нанасяйте околоочния крем върху горния клепач. Правилното приложение започва от външния ъгъл на долния клепач, следвайки структурата на костта. Трябва да оставите разстояние от 2 см от окото, когато нанасяте крема си. Нанесете с леки кръгови движения, следвайки костта отдолу и нагоре.

-Ако имате тъмни кръгове и торбички, можете да приложите лек натиск, като започнете от вътрешния ъгъл на очите към слепоочията.

- Не забравяйте да носите качествени слънчеви очила, за да предпазите очите си от вредното въздействие на слънчевите лъчи.

-Носете шапка. Сянката, създадена от нея, предпазва очите от свиване, така че бръчките не се създават лесно.

Грижата за лицето и зоната около очите днес е повече от лесна и достъпна. А с правилните продукти, резултатът ще бъде мигновен.

Оставете коментар