Как да поддържаме млада и сияйна кожа на лицето

Как да поддържаме млада и сияйна кожа на лицето
от септември 08, 2021 0 Коментар

Как да поддържаме млада и сияйна кожа на лицето

Слънце, вятър, студ, мръсен въздух, стрес, нездравословно хранене, недостатъчна хидратация…Всичко това са фактори, които по един или друг начин вредят на нашата кожа. И колкото и да не го осъзнаваме, с течение на времето това проличава по малките бръчици, по посърналия и сивкав вид, по усещането за опъната и суха кожа.

Факт е, че днес на пазара може да намерим безброй продукти, насочени към грижата за лицето, които обещават блестящи резултати. Но колко от тях наистина работят? И колко от тях биха били подходящи за нашия тип кожа и за възрастта ни?

Истината е, че за да се радваме на сияен, блестящ, здрав и красив вид на лицето, трябва да избираме много внимателно вида козметика, която използваме (защото тя е от съществено значение), но и да преосмислим навиците и начина си на живот.   

Стремежът към здрав, сияен тен е постижим, а как, ще ви разкрием в следващите редове.

1. Използвайте слънцезащитен крем на минерална основа всеки ден.

Много жени използват слънцезащитен крем за лице само през лятото, когато лъчите на слънцето са силни и парещи. Но ултравиолетовото лъчение е не по-малко опасно и през зимните месеци, и дори навън да е мрачно, не сте защитени от увреждане. Затова, наред с хидратиращия продукт, не забравяйте да сложите и такъв с фактор.  Експерти препоръчват използването на слънцезащитен крем на минерална основа (потърсете активни съставки като цинков оксид или титанов диоксид), който е SPF 30 или по-висок, и го прилагайте като последна стъпка в рутината за грижа за кожата всяка сутрин. Тъй като минералният слънцезащитен крем е физическа бариера, той трябва да се прилага като последна стъпка преди грима. Всички активни средства за грижа за кожата, които се опитате да нанесете, след това няма да проникнат.

2. Добавете колаген.

Най -разпространеният протеин в тялото и кожата е колагенът. И, за съжаление, естествените ни запаси от този основен протеин се изчерпват с напредването на възрастта. Добавките с колаген съдържат аминокиселини, за които е доказано, че насърчават здравето на косата, кожата и ноктите. Чрез приема на хидролизирани колагенови пептиди, добавката се абсорбира от тялото и след това може да поддържа естествените нива на колаген, като стимулира фибробластите на нашата клетка, като по този начин се насърчава здрав, сияен и стегнат тен.

3. Ексфолирайте.

Лекото ексфолиране с почистващ продукт разтваря мъртвите кожни клетки на повърхността и помага за постигането на блестяща кожа, изглажда текстурата й и помага за по-бързата абсорбция на продуктите за грижа за кожата.

 

4. Помислете за грижата за червата си.

Изследванията показват, че основните проблеми със здравето на червата могат да се проявят по кожата по много начини - от петна, през пъпки, до зачервяване. Затова, ако имате проблем с кожата, помислете и за вашата диета. Приемът на мазни, рафинирани храни, прекомерното количество захар и сол, може да доведе до чревен микробен дисбаланс, да предизвика оксидативен стрес и възпалителни процеси, не само в червата, но и по цялото тяло. С течение на времето, оставени без контрол, тези дисбаланси могат да се проявят и като кожни проблеми.

Решението: Приемайте по 1-2 капсули ФЛОРАМАКС Пробиотик с Витамини на VIVASAN всеки ден преди хранене с малко вода, за да подобрите състоянието на чревната микрофлора.

5. Включете здравословни мазнини в диетата си.

Здравословните мазнини като тези, съдържащи се в ядки, ленено семе и авокадо, могат да помогнат за попълване на способността на тялото ви да прави здрави и здрави клетъчни мембрани, могат да предпазят от увреждане на околната среда, като възстановят кожната бариера. За съжаление, в съвременната диета често тези здравословни мазнини са ограничени и това неминуемо се отразява и на вида на кожата ни.

Ето защо хранителните добавки, съдържащи Омега 3, 6 и 9 мастни киселини, е добре да бъдат включени в ежедневието ни.

Решението: ОМЕГА 3 Форте с Крил е чудесна хранителна добавка, която съдържа масло от Крил - скаридоподобни, дребни, ракообразни, безгръбначни животинки, с които се хранят китовете. Маслото от Крил е маслен екстракт придобит от антарктически Крил /Euphausia superba/. Съдържа уникална комбинация от витамини Е и А, есенциални омега-3, 6 и 9 мастни киселини, астаксантин – мощен антиоксидант и фосфолипиди – градивни елементи на клетъчните мембрани.

6. Поддържайте баланса на микробиома на кожата си.

Точно като червата, здравият, балансиран микробиом на кожата е от съществено значение за поддържането на здрава, сияйна кожа. Тези микроскопични бактерии поддържат кожата хидратирана и еластична, борят се със свободните радикали, отблъскват външните нарушители и дори предпазват от вредните UV лъчи. Експертите съветват да се избягват грубите сапуни и ексфолианти, които могат да премахнат маслата и бактериите, изграждащи микробиома на кожата.

От изключително значение е да използвате продукти за грижа за кожата, които са формулирани специално за повишаване на микробиома на кожата, като тези, които съдържат пре-, про- и постбиотици.

 

7. Избирайте само качествена козметика, базирана на натурални решения

Знаем, много е трудно да изберем коя серия или марка е най-добрата за нас. За съжаление голяма част от кремовете и серумите за лице са със съставки с неясен произход и могат да предизвикат дразнение или алергична реакция на кожата. Ето защо нашият съвет е да се обърнете към продукти, базирани на науката и с доказан произход.

Решението: серия DERMA SCIENCE by Mila D’opiz за VIVASAN

DERMA SCIENCE - Концентрат от стволовите клетки


Това е продукт, разработен от световно известната козметична компания Mila D’Opiz за VIVASAN. За щастие днес българските потребители имат възможност да се възползват от уникалните предимства, които този концентрат носи на кожата.

Защо използваме стволови клетки в козметиката?

Тези клетки са много по-ефективни в сравнение с другите растителни екстракти. Фито-стволовите клетки не стават част от човешките тъкани, те действат като активен клетъчен биостимулатор и регулират растежа на клетките като се стимулира синтезът на колаген и еластин. По този начин козметиката, която съдържа растителни стволови клетки, предпазва кожата от изтъняване, дехидратация и образуване на бръчки. Голям плюс на растителните стволови клетки е, че те се понасят добре от всеки тип кожа и са хипоалергенни.

Концентрат от стволовите клетки на серията DERMA SCIENCE e представен в ампули, които са херметично затворени за да се запази максимално действието на съставките.

DERMA SCIENCE | Серум с трикомпонентен комплекс хиалурон

Този 3-фазен висококонцентриран серум с хиалурон осигурява мигновен и видим ефект. При всекидневното използване подобрява структура на кожните слоеве и тяхната еластичност, изглажда бръчките, поддържа водния баланс в епидермиса. Обогатен от скъпоценния камък малахит и растението Konjac Mannan (коняак маннан), защитава кожата от свободните радикали и вредното въздействие на околната среда.

В повечето козметични продукти се използват 1 вид хиалуроновата киселина, по-рядко 2, високомолекулярната и/или нискомолекулярната. Иновативна серия DERMA SCIENCE HYALURON е снабдена с 3-фазен растителен хиалуронов комплекс, който осигурява изключително бързо действие на продуктите, а швейцарското производство гарантира най-високото качество. 

DERMA SCIENCE | Дневен крем с ретинол


Благодарение на своята лека текстура, този крем бързо прониква в дълбоките слоеве на кожата. Витамин А (ретинол) в серията DERMA SCIENCE е заключен във микроскопични транспортни сфери (капсули), които запазват действието на ретинола. Капсулираната формула осигурява дълбоко проникване в кожата, изглажда бръчките и предотвратява появата на новите. Този крем запазва хидролипидния баланс в кожата, ефективно регенерира клетките и подхранва през дневно време.
Препоръчваме да използвате възстановяващия серум заедно с….

DERMA SCIENCE | Нощен крем с хиалурон

Регенериращ и дълбоко овлажняващ нощен крем с хиалуроновата киселина успокоява, овлажнява и дълбоко хидратира кожата, прави я мека и еластична. Комплекс Lipex Cellect осигурява нежна грижа и регенерация, за да получи вашата кожа дълбоко подхранване и нова енергия по време на нощния сън.

DERMA SCIENCE | Изглаждащ крем за околоочен контур


Всеки знае за онези малки, фини, мрежести бръчици около очите, които се правим, че не забелязваме. Неслучайно дерматолози и козметици съветват да включим крем за околоочен контур. В тази зона кожата е по-тънка, по-суха и по-нежна от кожата на лицето, затова добрата и ефективна грижа за тази деликатна зона е задължителна.

Околоочният крем DERMA SCIENCE подхранва, възстановява, хидратира и озарява нежната зона около очите, а високо концентрираната комбинация от хиалуронова киселина с различен молекулярен размер прониква до най-дълбоките слоеве на епидермиса. Чувствителна зона около очите се изглажда и стяга, кожните клетки се обновяват и се подхранват.

Гел Bio for skin

Когато първокласните съставки, швейцарската прецизност и най-новите технологии се комбинират, резултатът е продукт, който може да направи чудеса за кожата. Гел Биофоскин прави кожата видимо по-млада и гладка само за 60 минути. Високоефективният комплекс от активни съставки незабавно изглажда кожата, омекотява линиите и изравнява тена.

Минимално количество Bioforskin е достатъчно, за да постигане на пълно отпускане на мускулите на кожата. Този „органичен ботокс“, съдържа 5% пет процента от съставката спилантол, Цилиндрична императа и хиалурон и след около 30 дни редовна употреба дълбочините и дължините на бръчките намаляват значително, а кожата става по-гладка и стегната.

8. Останете хидратирани.

Това не е мит: пиенето на достатъчно вода е от съществено значение за цялостното здраве на кожата. Поддържането на адекватна хидратация поддържа кожата ви хидратирана, здрава и, както се досещате, сияеща. И това е само бонус към цялостното ви здраве. Приемът на достатъчно количество вода не е универсален, така че слушайте тялото си.

9. Не пушете.

Още една причина да откажете цигарите - пушенето има пагубен ефект върху тялото от главата до петите - включително кожата. То ограничава доставката на кислород към кожата, увеличава натрупването на вредни свободни радикали и увеличава риска от някои видове рак на кожата.

10. Опитайте се да ограничите стреса

Да, по-лесно е да се каже, отколкото да се постигне, но е доказано, че усещането за хроничен стрес може сериозно да увреди кожата ви - и дори да предизвика множество проблеми, включително автоимунни заболявания. Още по-голяма причина да включите дихателно упражнения, йога или да прекарвате повече време навън сред природата.

Оставете коментар